==FLOD==Zajász és Webizé

Üdvözöllek az oldalamon!

 

Az internetes garázdanevem Flod. Egy 1980-as, pécsi születésű amatőr rockisten szerű zenész és hobbi webdesigner vagyok. Jelenleg is Pécsett élek párommal és 2016-os évjáratú kisfiammal. 2013 óta egy hímzőkészleteket forgalmazó komlói cég grafikusa vagyok.
A flod.hu-t azért hoztam létre, hogy egy helyen gyűjtsem össze a munkásságaimat, valamint mindazt a tudást, amit az évek során felhalmoztam innen-onnan. Ez utóbbit illetően kettős cél vezérelt: Egyrészt szeretnék segítséget nyújtani kezdők számára, valamint egyfajta jegyzetet, (vagy mit) akartam magamnak összehozni, hogy legyen egy biztos helyhez nyúlni, ha valami kiesne a kor előrehaladtával:)

 

1993 óta foglalkozom zenével. Ez volt az az év, amikor először fogtam gitárt a kezembe és megírtam a legelső számomat (sosem fogom megosztani :)) Az elmúlt huszon év alatt több formációban is megfordultam, az alábbi három zenekarban frontemberként is tevékenykedtem:
KAPA-ROCK (1994-1997): Soha nem volt hivatalos koncertünk, inkább csak amolyan otthoni gitározgatás volt, nagyon-nagyon béna dalszövegekkel és azzal a pár akkorddal, amit annak idején letudtam fogni.
RABLÓBANDA (1998-2010): Az eddigi leghosszabb életű zenekarom volt. Bár 2005 második felében POST FUCKTUM néven koncerteztünk, de ezt leszámítva nem változott más, tehát az a pár koncert is az RB érának a része. Sok szép emlék köt hozzá, hiszen meghatározta a huszaséveimet. Eleinte társzerzőkéént, majd 2002-től kizárólagos zene – és szövegíróként tevékenykedtem, a zenekarban. 12 év alatt a kezdeti 3 akkordos punk zenekarból már egy szinte egész profin megszólaló hard rock zenekar vált az RB-ből, de 2010-ben mégis feloszlattam, mert új alapokon akartam továbbfolytatni a zenélést.
– DATZ (2010-2013): Kezdetben D.A.T.’Z (ejtsd: diéjtíz) volt a hivatalos nevünk, de az egyszerűség kedvéért kiszedtük a zavaró írásjeleket és magyarosan ejtettük. Ebben a formációban már jóval kiforrattabb volt a zene és a stílus is más volt egy picit. Sajnos 2013 végére az egész totális érdektelenségbe fulladt és mindenféle hangfelvétel nélkül feloszlott.

További zenekarok, ahol megfordultam:
– Rockets (2001): Ritmusgitárosként szálltam be, de sem koncerten nem léptem fel velük, sem pedig lemezen nem játszottam
– Nirhuana (2008): Egy pár hónapos RABLÓBANDA szünetben (átszervezés) játszottam ritmusgitárosként az őszi pécsi koncerteken.
– Rockolya (2014-2015): Csak próbákon vettem részt ritmusgitárosként, de sem koncerten, sem pedig lemezen nem játszottam.
– Detty Juju (2015-2017): Ez a formáció nagyban eltért a korábbiaktól, mert a zenekart lényegében csak ketten alkottuk Detty-vel (leszámítva néhány sikertelen tagkísérletet). Az én szerepem volt a ritmus, – szóló, – és basszusgitár témák kidolgozása és és feljátszása, valamint a dob leprogramozása.

 

Weboldalak készítésével 2001 óta foglalkozom. Elsődleges célom az volt, hogy a RABLÓBANDA zenekar ingyen megjelenhessen a neten (akkor még ingyenes tárhelyeken futott az oldal és nem volt még saját domain). Rövid időn belül a hobbimá vált és 2009-től már nemcsak saját célra készítek weboldalakat.